Inspiratie

Leesvoer

Socrates op sneakers

Goede vragen stellen om gesprekken te voeren die tot verdieping en verbinding leiden, is essentieel om klantgericht te kunnen zijn. In Socrates op sneakers leert Elke Wiss op een praktische en humorvolle manier de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates.

The outward mindset

Onbewust is de focus bij organisaties en individuen vaak intern gekeerd op eigen doelen. Deze internationale bestseller helpt om te verschuiven naar een nieuwe mindset gericht naar buiten om o.a. innovatie te versnellen, samenwerkingen en prestaties te verbeteren.

Change by design

Innovatie is niet alleen voor startups en de Googles van deze wereld. In dit boek introduceert Tim Brown, CEO van IDEO, design thinking: een doordacht creatief proces waarbij de mens centraal staat. Hiermee kan elke organisatie creatiever en innovatiever worden.

The design of business

In dit boek laat Roger Martin zien hoe je als organisatie kan balanceren tussen exploitatie en exploratie. Roger Martin bewijst met verschillende cases dat enkel een interne focus dodelijk is voor innovatie. Het combineren van analytisch en intuïtief denken is essentieel.

This is service design doing

Dit boek geeft een inleiding op de verschillen tussen Design Thinking en Service Design. Met deze praktische gids kan je gelijk aan de slag om de kwaliteit, de interactie met klanten en daarmee de klantervaring van jouw service te verbeteren. 

Kijkwijzer

Thick data

Tricia Wang is technologie ethnographer en analyseert menselijke interacties met technologie om organisaties te adviseren hoe technologie mensen kan helpen en trends te voorspellen. In deze Ted Talk legt ze uit waarom Big Data niet zonder Thick data (human insights) kan.

Service Design

Ookal bestaat Service Design al sinds de jaren 80, het blijft soms lastig te begrijpen wat het nu precies inhoudt. Dit filmpje van Fjord geeft aan de hand van twee koffietentjes een goed beeld van wat Service Design is en kan betekenen voor een organisatie.

We gaan het maken

In het BNN-programma We Gaan Het Maken volgt Patrick Lodiers acht uitvinders die het leven van mensen met een beperking vrijer proberen te maken. Door een uniek hulpmiddel te ontwerpen specifiek voor de behoefte van iemand met een beperking, kan deze persoon weer wat meer.

Podcasts

Service Design Show

Deze show gaat verder dan de basisprincipes van Service Design. Oprichter Marc Fonteijn praat met bevlogen professionals, die mensen in het hart van hun organisatie zetten, over wat er echt voor nodig is om fantastische services werkelijkheid te maken.

Creative Confidence Podcast

In de IDEO U Creative Confidence podcast gaat Suzanne Gibbs Howard en Coe Leta Stafford van IDEO in gesprek met de grootste design thinkers, change makers en creatievelingen van nu over leiderschap, creativiteit, innovatie en groei.

Marc-Marie & Aaf vinden iets

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius nemen werkelijk niks voor lief. Vol verwondering bespreken ze alle daagse zaken: van bakfiets tot aifryer. Vanalles wordt op een speelse manier onder de loep gelegd en binnenste buiten gekeerd.

Geïnspireerd om buiten binnen te halen?

Aarzel niet om contact op te nemen

Ontdek de kracht van een Outsider